For første gang er republikanernes Donald Trump favorit til at blive USA's næste præsident, når amerikanerne skal til stemmeboksene tirsdag den 5. november 2024. Se odds på det amerikanske præsidentvalg.

Hvem bliver USAs næste præsident? Vinden er vendt i USA, hvor den siddende præsident, Joe Biden, nu har trukket sig fra præsidentvalget. Det gjorde han efter flere ugers kritik, hvor flere demokrater offentligt trak støtten.

I stedet har han opfordret Demokraterne til at vælge hans nuværende vicepræsident, Kamil Harris, som deres præsident kandidat. Bookmakerne var efterfølgende hurtige til at justere oddsene og pege på Kamil Harris som deres absolut største favorit til at blive Demokraternes kandidat ved præsidentvalget i november.

Trods anklager om lovovertrædelser og masser af skandaler i bagagen, tror bookmakerne stadig mest på, at det bliver Donald Trump, som vinder det kommende præsidentvalg og vender tilbage til det Hvide Hus.

En ny meningsmåling i USA viser dog, at amerikanerne støtter op om Kamil Harris som præsident. I en undersøgelse med 1241 amerikanere, hvor 1081 af dem er registrerede vælgere, svarede 44% af deltagerne, at de bakker op om Harris som USAs næste præsident, mens 42% holder med Donald Trump.

Undersøgelsen viste også, at 56% af de registrerede vælgere mener, Kamil Harris er ”mentalt skarp og i stand til at håndtere udfordringer”, mens 49% af dem mener det samme om Donald Trump. Ifølge Reuters har målingen en statistisk usikkerhed på 3% - og så er den trods alt også kun baseret på 1241 deltagere. Herunder kan du se NordicBets aktuelle odds på USAs næste præsident.

Odds på USAs næste præsident

Bookmakerne giver Trump favoritværdigheden

Som det fremgår af oddsene, er Donald Trump favorit til at vinde det amerikanske præsident valg. Med odds 1.57 (tjek det aktuelle odds i tabellen herover) vurderer NordicBet*, at der er omkring 63% chance for, at USAs næste præsident hedder Donald Trump. Kamil Harris vurderer til at have omkring 38,5% chance for at vinde præsidentvalget.

Selvom Donald Trump er oddsfavorit, kan alt ske, når først valgkampen starter. Spørgsmålet er også, om man kan stole på meningsmålingerne, og hvordan Demokraternes præsidentkandidat (højst sandsynligvis Kamil Harris) vil angribe Donald Trump og få vendt stemningen. 

Det amerikanske valgsystem er også indviklet. Det er ikke nok at få flest stemmer, da antallet af valgmænd er afgørende.

Der er i alt 538 valgmænd i de forskellige stater og for at blive præsident i USA skal man have 270 valgmænd. Meget kan ske endnu, men Trump ser ud til at nå det antal, hvis han formår at holde føringen i meningsmålingerne. Antallet af valgmænd afgænger af statens størrelse; f.eks er Californien den stat med flest valgmænd. Her er der 55 valgmænd.

Herunder kan du se odds på det vindende parti ved præsidentvalget.

Odds på det vindende parti i præsidentvalget 2024

Se flere odds på politik.

Ekspertens spilforslag til det amerikanske præsidentvalg 2024

Hold øje med vores ekspertanalyser med spiltips til det amerikanske valg.

Trumps sejr i 2016 sikrede milliongevinster til oddserne

Danske Spil* måtte til lommerne og udbetale store gevinsterne til de skarpe oddsere, der havde satset på, at Donald Trump ville vinde præsidentvalget i 2016 mod demokraternes Hillary Clinton.

Da stemmerne var talt op og Trump kunne juble over sejren, kunne Danske Spil* samtidig indkassere et samlet tab på 1,5 millioner kroner.

Igennem hele den usædvanlige valgkamp i 2016 var Hillary Clinton storfavorit hos bookmakerne og meget få troede på, at Donald Trump kunne samle nok opbakning i svingstaterne til at vinde valget.

Selv på selve valgnatten havde Danske Spil* blot odds 1,05 for Hillary Clinton (klokken 2.00 dansk tid). Men som resultaterne tikkede ind fra de forskellige stater, så justerede Danske Spil* deres liveodds til Trumps fordel.

Mon bookmakerne er mere forsigtige denne gang eller bliver Donald Trump igen undervurderet?

Ofte stillede spørgsmål

Find svar på ofte stillede spørgsmål om det amerikanske præsidentvalg herunder.

Hvornår er det amerikanske valg?

Amerikanerne skal til valgstederne den 5 november 2024.

Hvor mange år kan man være præsident i USA?

Hver valgperiode er på 4 år og en præsident kan genvælges én gang.

Hvem vandt præsidentvalget 2020?

Demokraternes Joe Biden vandt præsidentvalget i 2020, da han fik 51,38 % af stemmerne. Donald Trump fik 46,91 %.

Hvem bliver USAs næste præsident 2024?

Det ligner en tæt valgkamp mellem Kamil Harris (er endnu ikke valgt som Demokraternes præsidentkandidat) og Donald Trump. Dog har bookmakerne mest tiltro til, at Donald Trump får flest stemmer og vinder valget.